Onsdag 27. september 2017 ble vinårets første medlemsmøte avholdt i Royal Garden hotell. Temaet for møtet var Sherry og foredragsholder var klubbens president Reidar Lyng. Presentasjonen fra medlemsmøtet kan lastes ned her (PDF).
Vi smakte syv ulike viner hvorav seks var Sherry. Jørund Leknes noterte følgende om vinene:
Equipo Navazos OVNI 2015
Strengt talt ikke en Sherry men en tørr bordvin laget på Pedro Ximenes-druen. Gulskjær, nese med sopp, sitrus, alkohol, østersskall og stor mineralitet, fersken. I munnen under middels fylde, høy konsentrasjon, ikke alkohol, fersken. Finishen har en god del tørrstoffer. Moderat syre. Kul vin.
Bodegas Rey Fernando de Castilla Fino Classic Dry-Sec NV
Nese med sjø, mandler og fersk champignon. Elegant vin med høy konsentrasjon. Lang ettersmak og lav alkohol til sherry å være. Veldig mye vin for pengene.
Bodegas Hidalgo La Gitana Manzanilla NV
Mer nøttepreget enn fino-en. Floral med litt gresspreg. Ganske elegant. Kunne hatt høyere konsentrasjon.
Lustau Amontillado Los Arcos NV
Nesen viser et lett florpreg samt sopp, brunt eple, nøtter og tørket frukt. Tørr. Frisk munnfølelse med litt saltpreg. Noe varme fra alkoholen i ettersmaken, men ganske godt balansert vin. Bra kvalitet, men mangler litt konsentrasjon og energi sammenlignet med de beste vinene i flighten. Flott vin til soppsuppe.
Lustau Oloroso «Pata de Gallina» NV
Kompleks nese som domineres av tørket frukt og nøtter – fiken, rosiner, valnøtter og marsipan, samt litt eksotisk krydder. Meget ren nese til sherry å være. Knusktørr. Stor konsentrasjon og lengde. Den høye alkoholen er godt integrert. Strålende kvalitet. Kveldens beste vin?
Williams & Humbert Cream Dry Sack Medium NV
Overraskende parfymert nese, enkel sødme inn i munnen. Mangler konsentrasjon.
Lustau Solera Reserva Pedro Ximénes San Emilio NV
Brun vin med tyktflytende konsistens. Intens balsamisk nese med brente fikener, karamell og rosiner. Smak av tørket frukt og krydder – ingefær og anis. Ekstrem konsetransjon og godt integrert alkohol. Sirupsaktig munnfølelse. Svært høy syre bidrar til balanse. Lang ettersmak med tørket frukt. Flott vin og perfekt følge til vaniljeis.
Kveldens meny besto av
- Tapas
- Kveiteceviché
- Soppsuppe
- Vaniljeis med Pedro Ximénes